Werkwijze / Visie

Het vak van fysiotherapeut is de laatste tijd nogal veranderd. Een behandeling bestaat niet alleen uit het verhelpen van de klacht, maar richt zich hoe langer hoe meer op het voorkomen van nieuwe klachten. Daardoor is het ook een coachende rol geworden, die ervoor moet zorgen dat mensen gaan en blijven bewegen (oefenen). De mens is immers gemaakt om te bewegen. De hersenen van een mens zijn voor 80% gericht op het zich verplaatsen van A naar B. Omdat hier echter steeds meer hulpmiddelen voor komen, hoeven wij ons eigen bewegingsapparaat nauwelijks meer te gebruiken. Met als gevolg dat, bijvoorbeeld, het aantal rugklachten de laatste 30 jaar verdubbeld is.

Op de juiste manier bewegen is niet alleen goed om klachten aan ons houding- en bewegingsapparaat te voorkomen, maar ook uitstekend voor hart, longen en de meeste andere organen. En ….. het is geheel gratis!

Een mens kan echter ook (lange tijd) teveel of verkeerd bewegen. Bent u hiervan de dupe geworden, dan stel ik graag samen met u een (behandel)plan op om uw klacht(en) te verhelpen. Dit kan bestaan uit het geven van advies hoe u het beste kunt bewegen, aangevuld met oefeningen, fysiotherapie of manuele therapie.

Mocht dit geen verbetering opleveren, dan ga ik met u kijken welke andere opties er zijn. Dit kan via de huisarts lopen of ik verwijs u door naar een collega met meer expertise op het gebied van uw specifieke klacht.

 

De belangrijkste vragen in het proces zijn:
Wat heb ik?
Wat is de oorzaak?
Hoe lang duurt het?
Wat kan ik er zelf aan doen?
Op deze vragen zoek ik, samen met u, het juiste antwoord en de juiste behandeling.
Steven Schouten