Werkwijze / Visie

Het vak van fysiotherapeut is de laatste tijd nogal veranderd. Een behandeling bestaat niet alleen uit het verhelpen van de klacht, maar richt zich hoe langer hoe meer op het voorkomen van nieuwe klachten. Daardoor is het ook een coachende rol geworden, die ervoor moet zorgen dat mensen gaan en blijven bewegen (oefenen). De mens is immers gemaakt om te bewegen. De hersenen van een mens zijn voor 80% gericht op het zich verplaatsen van A naar B. Omdat hier echter steeds meer hulpmiddelen voor komen, hoeven wij ons eigen bewegingsapparaat nauwelijks meer te gebruiken. Met als gevolg dat, bijvoorbeeld, het aantal rugklachten de laatste 30 jaar verdubbeld is.

Op de juiste manier bewegen is niet alleen goed om klachten aan ons houding- en bewegingsapparaat te voorkomen, maar ook uitstekend voor hart, longen en de meeste andere organen. En ….. het is geheel gratis!

Een mens kan echter ook (lange tijd) teveel of verkeerd bewegen. Bent u hiervan de dupe geworden, dan stel ik graag samen met u een (behandel)plan op om uw klacht(en) te verhelpen. Dit kan bestaan uit het geven van advies hoe u het beste kunt bewegen, aangevuld met oefeningen, fysiotherapie of manuele therapie.

Na een behandeling kan er een reactie optreden, dit is niet erg. Dit is een goed teken (het lichaam reageert) en wanneer deze reactie is uitgewerkt gaat het in veruit de meeste gevallen beter. Dus de eerste twee tot vier dagen na de behandeling kan er wat extra pijn en/of stijfheid optreden. Neem contact op wanneer u denkt dat er een vreemde of te sterke reactie komt.

De eerste afspraak betaat uit een intake, onderzoek en een eerste proefbehandeling.

Een behandeling duurt max 15 minuten en de rest van de tijd wordt besteed aan, uitleg oefeningen, nieuwe afspraak maken en bijwerken van het dossier.

Mocht de behandeling geen verbetering opleveren, dan ga ik met u kijken welke andere opties er zijn. Dit kan via de huisarts lopen of ik verwijs u door naar een collega met meer expertise op het gebied van uw specifieke klacht.

 

De belangrijkste vragen in het proces zijn:
Wat heb ik?
Wat is de oorzaak?
Hoe lang duurt het?
Wat kan ik er zelf aan doen?
Op deze vragen zoek ik, samen met u, het juiste antwoord en de juiste behandeling.